Kuliner KULIT PISANG Ala KEBUMEN...
khusus nggo ibu2... semoga bermanfaat.. Kulit gedang daripada dibuang eman², mendingan digawe cemilan 👍
Carane :
SIAPNA BAHAN-BAHANE :
~ Kulit pisang jenis apa bae (lewih apik sing wis mateng, warna kuning) nggo nambah cita rasa
~ Banyu kapur (enjet)
~ Jeruk nipis
~ 150 gram tepung terigu
~ 50 gram tepung sagu
~ 2 butir telur ayam
~ Gula pasir
~ uyah se-cukupe
CARA NGGAWENE :
~ Kulit pisang dikum disit karo banyu kapur nganti 2,5 jam
~ junjung terus ditirisna (di-tus ben kisat karo diangin-angina)
~ Tetesi banyu jeruk nipis ben aromane wangi
CAMPURNA :
~ Tepung terigu
~ Tepung sagu
~ Gula pasir
~ uyah
~ ndog pitik
~ Di-udek nganti rata
~ Cemplungna kulit pisang nang njero adonan... goreng nganti mateng
PENYAJIAN :
Nek wis mateng, dibuang bae soale ora enak blas nek dipangan!!!
Kaya kurang panganan bae, wong kulit gedang koq dipangan !!!
Ngirit...ya ngirit, ning ya aja kaya kuwe...
kurang gawean...
ndesaaa....!!!
Aja protes...
Tanggaku wis njajal pancen ora enak.... BLASSSS```
khusus nggo ibu2... semoga bermanfaat.. Kulit gedang daripada dibuang eman², mendingan digawe cemilan 👍
Carane :
SIAPNA BAHAN-BAHANE :
~ Kulit pisang jenis apa bae (lewih apik sing wis mateng, warna kuning) nggo nambah cita rasa
~ Banyu kapur (enjet)
~ Jeruk nipis
~ 150 gram tepung terigu
~ 50 gram tepung sagu
~ 2 butir telur ayam
~ Gula pasir
~ uyah se-cukupe
CARA NGGAWENE :
~ Kulit pisang dikum disit karo banyu kapur nganti 2,5 jam
~ junjung terus ditirisna (di-tus ben kisat karo diangin-angina)
~ Tetesi banyu jeruk nipis ben aromane wangi
CAMPURNA :
~ Tepung terigu
~ Tepung sagu
~ Gula pasir
~ uyah
~ ndog pitik
~ Di-udek nganti rata
~ Cemplungna kulit pisang nang njero adonan... goreng nganti mateng
PENYAJIAN :
Nek wis mateng, dibuang bae soale ora enak blas nek dipangan!!!
Kaya kurang panganan bae, wong kulit gedang koq dipangan !!!
Ngirit...ya ngirit, ning ya aja kaya kuwe...
kurang gawean...
ndesaaa....!!!
Aja protes...
Tanggaku wis njajal pancen ora enak.... BLASSSS```